maanantai 25. maaliskuuta 2013

Tunnelmia alkupaneelista

Tämä ilmiömäinen viikko alkoi aloituspaneelilla, jossa tapasimme asiantuntijuuttaan tässä ilmiössä meille jakavat didaktikot. Paneelissa esittelimme, mistä tässä ilmiössä on kyse. Keskustelua syntyi, ja saimme uusia ideoita ja näkökulmia. Entä jos tekisimmekin omista kaupunkisuunnitteluprojekteistamme toteutettavia? Millaisia ilmiöömme sopivia tapahtumia ja kampanjoita on tällä hetkellä vireillä? Voisimmeko jopa järjestää flashmobin, jolla muokkaisimme jotakin tilaa, käyttäisimme sitä uuteen tarkoitukseen?

Kyllä se vain on niin, että vaikka meitä kuinka on kymmenen, emme voi aivan kaikkia näkökulmia itse huomata.

Kiitos kaikille paneelissa olleille!


Saimme upeat I <3 Noste -paidat. Toimivat upeina tunnelman nostattajina, jos siihen nostamiseen vielä oli varaa!

Paneeli alkoi rauhallisesti aamumusiikillaEsittelimme ilmiömme, tutkimuskysymyksemme ja tavoitteemme Haiku Deckillä
Esittelimme työtapamme Mix&Match-leikin avulla. Konkretia ja käsillä tekeminen on työtavoissamme tässä ilmiössä keskeistä, ja on tähän asti toiminut hienosti. Halusimme antaa tällaisista työtavoista esimerkin myös panelisteille.


T. Katri
Muokattu 24.4.2013 klo 16:14

Hei!

Halusin muokata tätä viestiä ja lisätä alla olevan flinga-kuvan liittyen aloituspaneeliin. Reflektoimme reilu kaksi viikkoa aloituspaneelin jälkeen eräänlaisena ryhmämme omana väliarviointina kulunutta ilmiöprosessia kolmen eri osa-alueen kautta: vierailut, didaktikkojen tapaamiset sekä aloituspaneeli.

Pohdimme ensin näkökulmalla "mitä jäi oppimatta/mitä vielä olisimme aloituspaneelista voineet saada". Paneeli olisi ehkä kaivannut heti alkuun jonkun toiminnallisemman tehtävän, joka olisi lämmittänyt myös didaktikot ja paneelin vierailijat meidän ryhmämme tunnelmaan. Lisäksi keskustelu integroinnista tuntui jäävän hieman kevyeksi, ja ehkä flingaa olisi voinut menetelmänä hyödyntää jossakin välissä paneelia. Pohdimme myös, saivatko didaktikot tarpeeksi ennakkoon tietää odotuksistamme ja saiko heidän äänensä riittävästi tilaa.

Flingailimme myös aiheella "aloituspaneelin helmet", ja mieletäni tuloksena syntyneessä kuvassa heijastuu hienosti se, kuinka ryhmämme vahvasti tuntema lämmin tunnelma muistettiin vielä reilun kahden viikon jälkeenkin.t. Susanna

1 kommentti:

  1. Kommentoin suoraan muokkaamalla viestiä, sillä halusin lisätä kommenttiini myös kuvan.

    VastaaPoista