tiistai 19. maaliskuuta 2013

Ideoita etsimässä
Idea on kuin matkalippu, joka vie seikkailuun. Meillä on hyvä suunnitelma ja tämän päivän tapaamisessamme painottuikin ideoiden etsiminen. Tutustuimme useisiin ideointimenetelmiin. Niitä kaikkia yhdisti leikinomaisuus sekä reunaehtojen unohtaminen. Näiden menetelmien avulla etsittiin pähkähulluja ideoita ja toiveena oli, että jokin sellainen voisi sysätä meidät matkaan kohti käsituntumallakin tehtävää keksimisen matkaamme.

Jaan tässä menetelmän, jota nimitämme Mix & Match:ksi. Kaikki osallistujat keksivät kolmelle erilliselle lapulle yhden ongelman, yhden materiaalisen resurssin ja yhden immateriaalisen resurssin. Laput kootaan yhteen otsikoiden alle, sekoitetaan ja jaetaan osallistujille. Seuraavaksi tehtävä on ratkaista ongelma annettuja resursseja hyödyntäen. Ratkaisujen yhteinen purkaminen kirvoitti ihanaa rentoa naurua ja sai ideavirrat iloisesti solisemaan.

Haiku Deck sovellusta hyödyntäen liitin vielä kuvallist inspiraatiota ryhmässämme nousseiden tapausten tueksi. Ryhmässämme esille nousseet yhdistelmät osoittavat hauskasti sen, ettei huonoja ratkaisuja ole.

Varmasti löytyy lisää väriä, kun ryhdytään maalaamaan jätskitikkuja ja urheiluvälineitä Harkimon rakennuttamassa valtaisan suuressa jäähallissa.

Tässä pulmassa huomio kiinnittyi erityisesti tupakan tumppeihin. Ongelmahan ratkeaisi, jos saataisi tupakointi loppumaan. Siihen auttaa tietysti matonkuteiden virkkaaminen. Käsityöt, kun tutkitusti rauhoittavat ja lisäksi antavat muuta tekemistä käsille. Rauhalliset puitteet tälle julkiselle käsityötempaukselle luo luonnollisesti klassinen musiikki.


Tarjolla olevan asiantuntijan asiantuntijuutta hyödyntäen löytyvät strategisesti parhaat mahdolliset paikat julkisille vessoille ja tyhjä öljytynnyrihän hyödynnetään tietysti nykyaiksena  kierrätyskäymälä.


Yksinäinen voi hakeutua paikkaan auringossa, jonne hakeutuu myös muita. Yhdessä tekemienn yhdistää ja käsityön raaka-aineena on tässä tapauksessa tupasvilla. Siitä voisi tehdä vaikkapa hattuja, jotka myöskin lämmittävät, eikä yksinäisyys välttämättä tunnu niin pahalta, kun on lämpimämpi olla.


Nuotioiden polttamisestakin syntyy kasvihuonekaasuja ja niiden vähentämiseksi voisi tehdä huopia, jotka lämmittäisivät ja näin ollen ei tarvitsisi polttaa nuotioita.

Suosittelen lämpimästi tämän menetelmän kokeilemista.
t: Lalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti