sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ihanat ideat

Kuva: Lalla

Ryhmämme kulunut viikko on ollut täynnä ideoita ja suuria suunnitelmia. Niin, pitääkin. Innostus on ollut kouriin tuntuvaa, kun olemme kokoontuneet aiemmin valitun teemamme; keksimisen ääreen. Tämän teeman kautta meille aukesi valloittava mahdollisuuksien maailma. Mitä kaikkea voisimmekaan näissä puitteissa löytää ja oppia?

Meille oli selvää, ettei kaikkea ole mahdollista ottaa haltuun ja ainakin minua jännitti kuinka tuo teemamme rajautuisi. Rajaaminen on hankalaa, sillä se tarkoittaa myös luopumista. Se on kuitenkin välttämätöntä. Muuten koko ilmiö lipsahtaa kädestä kuin liukas saippua. Ryhmä osoitti jälleen voimansa ja pienryhmiä hyödyntävän aivomyrskyämisen tuloksena saimme ajatuksemme kirkastettua ja löysimme itsemme keksiminen kaupungissa aiheen ääreltä.

Aiheen löytyminen herätti suuren määrän intoa, silmien loistetta ja uusia kysymyksiä. Rajaamisen tuoma luopumisen tuska jäi taka-alalle, kun uudet kysymykset nostivat päätään. Mitä kaikkea tämä nyt tarkoittaisi? Kuinka tähän aiheeseen voisi tutustua? Mitkä työtavat olisivat otollisia tai keiden asiantuntijoiden puoleen meidän olisi hyvä kääntyä? Minkälaisia näkökulmia kaupunkimaantiede, kuvataide ja käsityö meille tarjoavat?

Ideoimme ja rajasimme siis lisää. Ensimmäisen suunnitteluviikon jälkeen ilmiömme on kirkastunut. Olemme päättäneet kääriä hihat ja "laittaa kädet saveen". Haluamme siis konkreettisesti tehdä asioista ja toiveenamme on, että nämä tällä viikolla kylvetyt ideat saisivat prosessin aikana myös käsiemme kautta kulkeneita konkreettisia muotoja. Haluamme selvittää niin teorian kuin tekojen tasolla, mitä keksiminen edellyttää tapahtuakseen.

Uteliaana odotan tulevia viikkoja.

t: Lalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti